Przygotowania do ślubu i wesela > Muzyka na weselu, pierwszy taniec
Zaliczka dla DJ-a
Marta:
Ok, to nie będziemy pytali co się stało - po prostu całe szczęście, że wszystko dobrze się skończyło.
Michał Siemiński:
masakra ;) wątek już mega nieaktualny - ale jednak pozwolę sobie coś napisać. ;) 60% - no to niezła zaliczka ;)
z doświadczenia napiszę, że ja zwykle umawiam się na 100, 200, max 300zł zaliczki - z jednej strony zaliczka nie może być zbyt niska aby nie kusiła potencjalnego klienta do niewywiązania się z umowy - z drugiej jednak strony lubię dostawać i cieszyć się pieniędzmi po wykonanej robocie - wtedy ma się poczucie dobrze wykonanej pracy.
pozdrawiam
p.s. zapraszam na moją stronę na FB - z miłą chęcią zaśpiewam i zagram na waszym weselu
https://www.facebook.com/pages/Wodzirej-Micha%C5%82/130686657271299
Kasia77:
--- Cytat: Michał Siemiński w 19 Sierpnia 2015, 21:33 ---masakra ;) 60% - no to niezła zaliczka ;)
--- Koniec cytatu ---
Tak też myśleliśmy, jak widać. Żeby było śmieszniej, moja siostra planuje ślub na wiosnę 2016 roku i fotograf weselny zażądał zaliczki, trochę niższej, ale i tak koniec końców uważam za wysokiej - 40%.
Jagodaaa:
--- Cytat: Kasia77 w 22 Sierpnia 2015, 20:24 ---
--- Cytat: Michał Siemiński w 19 Sierpnia 2015, 21:33 ---masakra ;) 60% - no to niezła zaliczka ;)
--- Koniec cytatu ---
Tak też myśleliśmy, jak widać. Żeby było śmieszniej, moja siostra planuje ślub na wiosnę 2016 roku i fotograf weselny zażądał zaliczki, trochę niższej, ale i tak koniec końców uważam za wysokiej - 40%.
--- Koniec cytatu ---
Rozbój w biały dzień!
Marta:
Zwiewałabym od kogoś takiego gdzie pieprz rośnie.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej