Witamy,
Gość
Czy dotarł do Ciebie
email aktywacyjny?
1 Godzina
1 Dzień
1 Tydzień
1 Miesiąc
Zawsze
Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
Strona główna
Pomoc
Szukaj
Zaloguj się
Rejestracja
Forum Ślubne PlanowanieWesela.pl
»
Przygotowania do ślubu i wesela
»
Sala weselna, menu i tort
»
Wiejski stół
« poprzedni wątek
•
następny wątek »
Drukuj
Strony: [
1
]
2
Następna »
Autor
Wątek: Wiejski stół (Przeczytany 11831 razy)
Kasztanka
Zaawansowany użytkownik
Wiadomości: 253
Reputacja +7/-0
Wiejski stół
dnia:
28 Lutego 2015, 22:54
Uwzględniacie coś takiego w swoim weselnym "menu". Będziecie mieli wiejski stół? Wynajmujecie, przygotowujecie sami? Jakie będą na nim potrawy?
Maksineczka
Aktywny użytkownik
Wiadomości: 249
Reputacja +7/-0
Odpowiedź #1
Odp: Wiejski stół
dnia:
01 Marca 2015, 00:28
Też się nad tym zastanawiamy. Ja jestem bardzo za tym, bo uwielbiam wszystko, co wiejskie, zwłaszcza żarło
Ale ON nie jest przekonany, bo to "nie jest zbyt wyrafinowane" :/
Marta
Zaawansowany użytkownik
Wiadomości: 257
Reputacja +6/-0
Odpowiedź #2
Odp: Wiejski stół
dnia:
01 Marca 2015, 09:27
Nie, u nas tego nie będzie i tak mamy zamówione sześć ciepłych posiłków, do tego różne zimne przekąski, potrawy, ciasta itp. To chyba wystarczy.
Jagodaaa
Aktywny użytkownik
Wiadomości: 228
Reputacja +7/-0
Odpowiedź #3
Odp: Wiejski stół
dnia:
01 Marca 2015, 13:08
U nas będzie wiejski stół. A co na nim: na pewno bimber, kiszone ogórki, bigos, dziczyzna (teść jest myśliwym) i jakieś inne rzecz... ale musimy to jeszcze ustalić.
Kasia77
Aktywny użytkownik
Wiadomości: 224
Reputacja +10/-0
Odpowiedź #4
Odp: Wiejski stół
dnia:
01 Marca 2015, 16:09
No oczywiście - bimber być musi
Będzie u nas dużo wędliny do tego, domowych kiełbas, pierogi, świniak w całości a z ciast sękacz.
Marta
Zaawansowany użytkownik
Wiadomości: 257
Reputacja +6/-0
Odpowiedź #5
Odp: Wiejski stół
dnia:
24 Marca 2015, 21:34
A nie obawiacie się, że to wszystko zostanie? Ludzie tyle przecież nie zjedzą.
Kasztanka
Zaawansowany użytkownik
Wiadomości: 253
Reputacja +7/-0
Odpowiedź #6
Odp: Wiejski stół
dnia:
29 Marca 2015, 23:21
Cytat: Marta w 24 Marca 2015, 21:34
A nie obawiacie się, że to wszystko zostanie? Ludzie tyle przecież nie zjedzą.
Nawet jak nie zjedzą, to część przecież daje się gościom, gdy wychodzą z wesela no i coś musi przecież zostać jeszcze na poprawiny,
Mela
Aktywny użytkownik
Wiadomości: 228
Reputacja +4/-0
Odpowiedź #7
Odp: Wiejski stół
dnia:
24 Kwietnia 2015, 14:21
U siostry o dziwo najwięcej poszło smalcu i ogórków kiszonych :p po weselu praktycznie nic nie zostało
"Jest światło i nieustający dzień tam, gdzie panuje miłość."
Kasztanka
Zaawansowany użytkownik
Wiadomości: 253
Reputacja +7/-0
Odpowiedź #8
Odp: Wiejski stół
dnia:
26 Kwietnia 2015, 21:39
Bo ludzie tak naprawdę kochają takie proste jedzenie. A poza tym kiszonki i tłuszcz polecane są przy piciu alkoholu
Mela
Aktywny użytkownik
Wiadomości: 228
Reputacja +4/-0
Odpowiedź #9
Odp: Wiejski stół
dnia:
28 Kwietnia 2015, 11:33
A bimber i nalewki będziecie miały ? i jeśli nalewki to jak je podać ?
"Jest światło i nieustający dzień tam, gdzie panuje miłość."
Marta
Zaawansowany użytkownik
Wiadomości: 257
Reputacja +6/-0
Odpowiedź #10
Odp: Wiejski stół
dnia:
28 Kwietnia 2015, 23:07
Bimber będzie w szklanych, ciemnych butelkach. Goście będą go mogli sobie nalewać do swoich kieliszków od wódki. A do tego przy talerzach (przy swoich miejscach siedzących przy stole) będą mieli dodatkowe kieliszki do likierów i nalewek.
Mela
Aktywny użytkownik
Wiadomości: 228
Reputacja +4/-0
Odpowiedź #11
Odp: Wiejski stół
dnia:
30 Kwietnia 2015, 15:30
Ja do bimbru mam taką beczułkę 5litrową , ale zastanawiam się w czym podać nalewki ,czy w karafkach żeby widać było kolor nalewki ? czy może butelki ciemne ?
"Jest światło i nieustający dzień tam, gdzie panuje miłość."
Marta
Zaawansowany użytkownik
Wiadomości: 257
Reputacja +6/-0
Odpowiedź #12
Odp: Wiejski stół
dnia:
02 Maja 2015, 22:07
Moim zdaniem nalewki powinny być w butelkach, w których będzie widać ich kolor, to dużo atrakcyjniej wygląda.
Maksineczka
Aktywny użytkownik
Wiadomości: 249
Reputacja +7/-0
Odpowiedź #13
Odp: Wiejski stół
dnia:
03 Maja 2015, 09:24
Zdecydowanie w przezroczystych butelkach nalewki wyglądają smakowicie i zachęcająco.
alina66
Aktywny użytkownik
Wiadomości: 188
Reputacja +0/-1
Odpowiedź #14
Odp: Wiejski stół
dnia:
14 Listopada 2016, 16:25
A mi się wydaje, że można np jedną wiejską atrakcję smakowa przygotować i na pewno będzie to atrakcja
Moim zdaniem warto zapytać w samej restauracji co polecają lub jakie mają rozwiązania w tym zakresie. Osobiście wiem, że restauracja
http://www.restauracjaavangarda.pl/
w takich sytuacjach zawsze stara się pójść na rękę klientom
Drukuj
Strony: [
1
]
2
Następna »
« poprzedni wątek
•
następny wątek »